Menu

Nieuws van de leden

Gogglas wordt Golinglas

GogGlas, dé specialist op het gebied van alle soorten glas voor woningen en bedrijfsgebouwen, is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een veelzijdige, deskundige partner bij bouwen, renoveren en verduurzamen.
Dit is het resultaat van krachtige samenwerking tussen Patrick van Gog en Maarten van der Linden.

Golinglas legt zich toe op adviseren, inmeten en uitvoeren van uiteenlopende glasoplossingen voor particulieren en bedrijven.

 

*******************************************************************************

GEMINI ondernemers waren te gast in het Weverijmuseum Geldrop op 11 april 2024

Een grote groep GEMINI-ondernemers was enthousiast over de rondleiding in het weverijmuseum waar de geschiedenis wordt verteld van de textielindustrie in Geldrop-Mierlo in beeld en verhaal.

De Stichting Vrienden van het Weverijmuseum zoekt verbinding en samenwerking met ondernemers en had GEMINI uitgenodigd voor een kennismaking.

Na een welkom en voorwoord door , voorzitter van de Stichting Vrienden en bestuurslid van het museum, werd het gezelschap door enkele deskundige vrijwilligers rondgeleid door het museum.

De start was in de winkel, waar producten worden verkocht die in de weefzaal worden gemaakt (damasten tafelkleden, servetten, theedoeken – evt. op maat) .
Naast de winkel is het oude Sagebien waterrad te zien dat in vroeger tijden gebruikt werd om de volmachines aan te drijven.

De rondleiders verzorgden een boeiende toelichting op de werkwijze van de machines uit het verleden die grotendeels nog in gebruik zijn.
Op de vele vragen van de geïnteresseerde ondernemers gaven zij moeiteloos uitleg en toonden enkele machines in werking.

Over het bezoek werd nagepraat tijdens een geanimeerde nazit in het café van de Weeffabriek waarvoor ook Nathalie Lansbergen en Joop van der Meij – voorzitter van het museum – waren uitgenodigd.

                   

 

*******************************************************************************

Ondernemers Geldrop-Mierlo delen hun ervaringen tijdens jaarlijkse Tour d’Horizon

Een groot aantal ondernemers van GEMINI was op dinsdag 28 november bij elkaar voor een bijeenkomst bij HUP hotel & sport in Mierlo

De middag startte met de statutaire algemene ledenvergadering.

Het grootste deel van deze samenkomst werd gewijd aan de jaarlijkse Tour d’Horizon waar ondernemers elkaar in vertrouwelijke sfeer informeren over de gang van zaken in hun bedrijf in het lopende jaar en voorzichtig vooruit blikken op 2024.

Deze bijeenkomst met Tour d’Horizon werd door alle aanwezigen ook dit jaar weer als bijzonder inspirerend ervaren!

Na afloop werd nog gezellig nagepraat onder het genot van een drankje en hapje.

De ondernemers kijken nu uit naar de jaarlijkse nieuwjaarsbijeenkomst die op18 januari 2024 wordt georganiseerd.

 

*******************************************************************************

Joost Hauser –KIN Makelaars Regio Eindhoven –  stelt zich voor

Mijn naam is Joost Hauser, ik woon, samen met mijn vrouw Cindy Hauser-Verhoeven en onze dochters Elin en Julie, sinds 2011 in Geldrop. Ik ben eigenaar van KIN Makelaars regio Eindhoven gevestigd aan de Korte Kerkstraat 6a in Geldrop.

Na mijn studie vastgoed en makelaardij ben ik 2006 als makelaar gaan werken bij KIN Makelaars in Gilze en Rijen. KIN makelaars is in 1980 opgericht door Paul Kin en dankt daaraan haar naam.

In 2018 ben ik partner geworden bij KIN Makelaars en ben ik een nieuwe vestiging voor de regio Eindhoven begonnen in mijn eigen woonplaats Geldrop.

Inmiddels is ons bord niet meer weg te denken uit het straatbeeld en zijn wij al vanaf 2019 de meest verkopende NVM Makelaar van de gemeente Geldrop – Mierlo en blijft ons marktaandeel groeien. Kin Makelaars heeft 6 vestigingen en is met alle vestigingen samen al vanaf 2015 de meest verkopende makelaar van de Noord-Brabant.

Ons kantoor houdt zich met name bezig met de aankoop en verkoop van bestaande woningen, nieuwbouw en taxaties. Het contact met mensen vind ik het leukste van mijn vak. Een dak boven je hoofd is een primaire levensbehoefte. Om de aan- of verkoop van een huis uit handen te geven is veel vertrouwen nodig. Ik vind het een eer om mensen daarbij van A tot Z te mogen begeleiden.

Op onze vestiging zijn we ondertussen uitgegroeid tot een team van 3 makelaars en een binnendienst. Daarnaast hebben we met onze vestigingen gezamenlijk een afdeling bedrijfsmatig vastgoed en een afdeling nieuwbouw, research en marketing. Door deze afdeling zijn wij vaak vroeg betrokken bij locaties voor ontwikkeling en herontwikkeling.De goede contacten met ontwikkelaars en gemeenten zijn in onze branche van groot belang.

Daarnaast zit ik voor het centrum management ook in de commissie leegstand in het centrum van Geldrop. Ik vind het belangrijk om mijn steentje bij te kunnen dragen voor de gemeenschap en ben mede daardoor ook erg betrokken bij de woningimpuls en de herontwikkeling van het centrum.

Wil je meer van mij of KIN Makelaars weten? Schroom dan niet contact op nemen, onze bereikbaarheid is erg laagdrempeling.

kinmakelaars.nl; joost@kinmakelaars.nl; 040-7200722; 06-13398998

 

*******************************************************************************

Afscheidswoord Karel Schretlen, notaris

Ik ga binnenkort met pensioen. Dat betekent een einde van mijn jarenlange lidmaatschap van Gemini. Dan praat ik over ruim 16 jaar.

In die tijd zijn er veel ontwikkelingen geweest. Zo is er wel eens gebrainstormd door leden met de burgemeester over de fusie tussen Geldrop en Mierlo.
Gemini is daarvan ook een exponent, met leden uit zowel Geldrop als Mierlo. Allen ondernemers, die regelmatig bij elkaar komen en elkaar zien en bijpraten op interessante bijeenkomsten. Daardoor is de club dynamisch gebleven en is het voor mij interessant en gezellig geweest om hiervan lid te mogen zijn.

Mijn opvolgers, mr. Boris Huisman en mr. Bianca Palm staan nu in de startblokken.
Zij zullen eind dit jaar het stokje van mij overnemen.

Ik zal jullie tussentijds nog wel een keer ontmoeten. In ieder geval wens ik Gemini nog meer bloei en groei toe in de komende jaren.

Karel Schretlen

23 oktober 2023

 

*******************************************************************************

Rob Koppen, Koppen Europe, stelt zich voor

Rob Koppen, de man achter Koppen Europe, komt uit een echte ondernemersfamilie. Robs ouders, nog altijd dagelijks actief, lanceerden Koppen Speelgoed in 1986. En de volgende generatie van dit oer-Brabantse familiebedrijf staat al in de startblokken! Koppen Speelgoed is inmiddels uitgegroeid tot een van de grootste speelgoedgroothandels in de Benelux. Onder Koppen Europe vallen ook de zusterbedrijven Koppen Creative, Koppen Promotions en Koppen Import-Export.

Robs expertise rond speelgoed en productontwikkeling wordt benut in de horeca en iedere tak van de recreatiebranche. Zo voorziet hij A-merken van merchandise-artikelen met design op maat. Enkele namen: Ballorig, Kinderpretpark Julianatoren, PSV, RCN Vakantieparken, Van der Valk en Van Hoorne Producties. Daarnaast blijft hij actief voor familiecampings en (indoor) speeltuinen in heel Europa.

Koppen Europe blijft de betrouwbare importeur van betaalbaar speelgoed, maar richt zich met Koppen Creative in groeiende mate op de ontwikkeling van eigen speelgoedlijnen en karakter-merchandise voor vakantie- en themaparken.

Een zeldzame mix van iemand met een instinctief zakelijk inzicht en groot creatief vermogen, dat is Rob Koppen. Zowel de man als het bedrijf kijkt over grenzen heen en gelooft in kwaliteit gebaseerd op een langetermijnvisie. Met de ambitie om de grootste ontwikkelaar van mascottes en merchandise in Europa te worden zal de groei van het bedrijf grote sprongen vooruit maken!

*******************************************************************************

Marleen van Tilburg, Uitvaartzorg Raaijmakers, stelt zich voor

Enkelen van de leden heb ik begin juni al mogen ontmoeten bij de Anna Zorggroep, waar ik een hele interessante bijeenkomst heb gehad.
Voor wie ik daar niet gezien en gesproken heb, hierbij een klein voorstelrondje.

Mijn naam is Marleen van Tilburg en sinds 1 april van dit jaar ben ik werkzaam als manager / uitvaartverzorger bij Uitvaartzorg Hans Raaijmakers
op het Emopad 56 in Geldrop.
Ik ben 55 jaar, moeder van 2 zonen en partner van Jurgen. Samen met zijn 3 zonen vormen we een erg gezellig gezin.
Mijn grootste hobby’s zijn wielrennen en portrettekenen.

Mijn loopbaan heeft vele vormen en uitdagingen gekend. De laatste jaren merkte ik dat ik geen voldoening meer haalde uit mijn werk en meer wilde doen voor een ander. Betekenisvoller werken. Het zal zeker ook met mijn leeftijd te maken hebben en alle ervaringen die ik in mijn leven heb opgedaan.

Ik ben blij met de kans die Hans me heeft gegeven en ben erg enthousiast om zijn mooie bedrijf, dat volgend jaar alweer 12,5 jaar bestaat, samen met hem en mijn collega’s voort te zetten.

Uitvaartzorg Hans Raaijmakers is ‘Uitvaartzorg met menselijke betrokkenheid’.

Uitvaartzorg Hans Raaijmakers is een kleinschalige uitvaartonderneming en werkt zeer servicegericht, heeft alle tijd en aandacht voor de nabestaanden en hun wensen en staat u vanaf het eerste moment met raad en daad terzijde. Kwaliteit en service staan bij ons hoog in het vaandel. Ieder mens is uniek en verdient een mooi en troostvol afscheid. Samen met ons team van ervaren professionals zorgen we hiervoor. De mensen die zonder hun dierbare verder moeten gunnen we een warme herinnering aan de periode rondom de uitvaart.

Ons Uitvaarthuis beschikt over drie familiekamers. Hiervan zijn er twee 24-uurs kamers waar nabestaanden in alle rust afscheid kunnen nemen. De kamers mogen aangekleed worden met persoonlijke spulletjes, zo voelt het een beetje als thuis.

Om tot een persoonlijke uitvaart te komen, is het goed om al eens na te denken over uw eigen uitvaartwensen. Met het wensenboekje ‘Mijn persoonlijke uitvaart’, dat gratis aan te vragen is bij Uitvaartzorg Hans Raaijmakers, kunt u uw wensen vastleggen.

Wij verzorgen uitvaarten in Geldrop, Nuenen, Eindhoven, Helmond, Waalre en omliggende plaatsen.

Voor meer informatie en een digitale rondleiding door ons Uitvaarthuis, kunt u een kijkje nemen op www.hansraaijmakers.nl

Graag ontmoet ik jullie op een volgende meeting! Ik kijk ernaar uit.

*******************************************************************************

Predikaat Koninklijk voor Van Stratum Techniek bij 100-jarig bestaan

GEMINI is trots zo’n mooi familiebedrijf tot haar leden te mogen rekenen en feliciteert directie en alle (oud)medewerkers van harte!

Het bedrijf van oud-voorzitter Jac van Stratum, heeft in de 100 jaar dat het bestaat zijn sporen meer dan verdiend.
De koning heeft dit terecht beloond met de toekenning van dit prachtige predicaat dat Van Stratum Techniek nu mag dragen.

Het is een kers op de taart aan het einde van het jubileumjaar waarin op vele manieren hieraan aandacht is besteed met alle betrokkenen.

*******************************************************************************

Van de Weijer Witgoed viert 45-jarig jubileum

Bij Van de Weijer kun je al 45 jaar terecht voor advies op gebied van witgoed en inbouwapparatuur.
Ruim 20 jaar is Van de Weijer al gespecialiseerd op het gebied van keuken- en interieuradvies.

Je vindt alle informatie op de website 

GEMINI feliciteert Van de Weijer van harte met het behalen van deze mijlpaal en wenst medewerkers en klanten een mooie feestweek toe!

Meer hierover op de post op LinkedIn

 

*******************************************************************************

Smit Floor bestaat 30 jaar

Van jongs af aan betrokken bij het bedrijf van hun ouders (SmitFacilitair) zijn Arlan en Mark Smit sinds 2019 mede-eigenaar en is SmitFloor opgericht vanuit een grote ambitie om het bedrijf veder te laten groeien.

GEMINI feliciteert SmitFloor en alle medewerkers van harte met het 30-jarig jubileum en is er trots op dat SmitFloor lid is van onze vereniging.

 

*******************************************************************************

Kijkje achter de schermen bij Anna Zorggroep op 6 juni a.s.

Op dinsdag 6 juni a.s. worden de leden van GEMINI ontvangen in het St. Annaziekenhuis in Geldrop.

Thema’s als o.a. gezonde leefstijl en duurzaamheid binnen de organisatie worden daarbij toegelicht.

Anna Zorggroep is als grote werkgever in de regio aangesloten bij GEMINI en is er trots op de collega-ondernemers te ontvangen en te informeren over deze thema’s die naast uitvoering van gezondheidszorg onderdeel zijn van de activiteiten van ‘Anna’.

Programma:

16.00 uur
Inloop en ontvangst

16.20 uur
Aangenaam, wij zijn Anna

16.30 uur
Hans van Kuijk: Van gezond dorp naar gezond land.
Wat leefstijl kan betekenen voor de medewerkers binnen jouw bedrijf

16.55 uur
Op weg naar een groen Anna
Hoe duurzaamheid verankerd wordt binnen een organisatie

17.20 uur
Rondleiding door het Anna Ziekenhuis

18.00 uur
Napraten met een drankje en hapje

19.00 uur
Einde

 

*******************************************************************************

 

Van Stratum Elektrotechniek winnaar Eindhoven Business Company Award 2022!

GEMINI is er trots op dat het bedrijf van oud-voorzitter Jac van Stratum Winnaar is geworden van de Eindhoven Business Company Award 2022. Een kroon op het werk in het jubileumjaar!

Klik  hier  voor  het bericht:

 

*******************************************************************************

Geslaagde nieuwjaarsbijeenkomst op donderdag 19 januari!

In Boutique hotel Four kwamen ruim 50 GEMINI-ondernemers en hun partners bij elkaar om samen te proosten op het nieuwe jaar.

Na twee jaar online het jaar starten, keek iedereen erg uit naar deze ontmoeting in het onlangs geheel vernieuwde Boutique Hotel Four.

Na ontvangst met een lekker drankje, een welkom door voorzitter Adri Geerts en een korte toespraak door wethouder Frans Stravers, genoten de aanwezigen van een prima verzorgd walking dinner met dito drankjes.

Tijdens de avond werd een wijnproeverij verzorgd door vinoloog Yusuf Yildirim, eigenaar van Holy Wines en Vinevca, sinds enige tijd gevestigd in het centrum van Geldrop.

Het was een bruisende en boeiende avond waarin men genoot van de onderlinge gesprekken en elkaar een succesvol 2023 toewenste.

 

*******************************************************************************

GEMINI ondernemer Angelina den Otter viert 10-jarig jubileum Filias

Het is alweer tien  jaar geleden dat Filias is ‘geboren’.
Het team is erg trots op Angelina die met haar passie Filias heeft gevormd tot de organisatie zoals die nu is.

Angelina blijft zich met veel plezier de komende jaren samen met haar enthousiaste team inzetten voor kandidaten en klanten.

*******************************************************************************

De GEMINI ondernemers informeerden elkaar tijdens de Tour d’Horizon over het reilen en zeilen van hun bedrijf

De jaarlijkse algemene ledenvergadering van GEMINI op 6 december 2022 werd zoals gebruikelijk vooral gebruikt om de collega’s te vertellen welke ontwikkelingen hun onderneming dit jaar heeft doorgemaakt.
Ook werd voorzichtig vooruitgeblikt naar 2023.

Voorzitter Adri Geerts bedankte de leden dat ze vertrouwelijke informatie met elkaar delen.
Dit laat zien hoe de leden het GEMINI ondernemersnetwerk ervaren en men van elkaar wil leren.

Zoals altijd was dit een inspirerende bijeenkomst.

Na afloop werd nog uitgebreid en geanimeerd bijgepraat met een drankje en een hapje, prima verzorgd door de Weeffabriek Geldrop.

Bestuurslid Mark Mertens licht het programma 2023 toe

Mart Stokmans informeert de collega’s over de activiteiten bij Labo in 2022 tijdens de Tour d’Horizon

*******************************************************************************

Koninklijke onderscheiding voor collega GEMINI ondernemer Arno Saasen

Het 25-jarig jubileum van de Saasen Groep werd gevierd tijdens een groots evenement voor klanten, partners, leveranciers etc.

Absoluut hoogtepunt van deze middag was de koninklijke onderscheiding voor Arno Saasen.

Burgemeester Jos van Bree noemde alle bezigheden van Arno en besloot zijn speech met de benoeming van Arno tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

De middag werd feestelijk afgesloten onder het genot van een drankje en een hapje.

 

*******************************************************************************

GEMINI verwelkomt:

DBS Professionals

Mijn naam is Bob van Tulder, 34 jaar en ben woonachtig in Helmond. Sinds 2020 ben ik eigenaar van het bedrijf DBS Professionals te Mierlo. Wij als organisatie zijn gespecialiseerd in het bemiddelen van technische vakspecialisten binnen de maak en proces techniek. Men kan hierbij denken aan machinebouwers, monteurs, operators en engineers.

Met ons jonge en dynamische team proberen wij op een unieke manier het verschil te maken in een gespannen markt. Met de slogan “goed werk begint met vertrouwen” zijn wij constant bezig om die toppers uit de markt te halen die op dit moment overal gezocht worden.

Binnen DBS Professionals staat centraal:

* ontwikkeling

* uitdagingen

* persoonlijke groei

Neem vooral een kijkje op onze linkedin pagina of bij interesse zijn jullie altijd welkom op onze locatie in Mierlo.

Voor meer informatie ben ik te bereiken via de volgende gegevens:

T: 06 46162054

E: bvantulder@dbsprofessionals.nl

Met vriendelijke groet,

Bob van Tulder

 

*******************************************************************************

Alle Oekraïnse jongeren – die hiervoor in aanmerking komen – zijn geholpen aan een voltijdsbaan!

In het Logeerhuis in Mierlo worden 35 jongeren opgevangen in de leeftijd van ca 16 tot 21 jaar. Deze jongeren zijn veelal alleen reizend hun geboorteland ontvlucht en hebben allen hun eigen “rugzakje” aan ervaringen. Het Logeerhuis is een initiatief van de Stichting Het Vergeten Kind (met o.a. Heppiehotel/huis in Mierlo en Geldrop).

Het logeerhuis werkt met 3 leidsters en tientallen vrijwilligers.

Met GEMINI is contact gezocht in verband met de behoefte van deze jongeren om te mogen werken, daarmee zelf geld te verdienen en regelmaat en perspectief te krijgen.
De meesten zijn goed opgeleid en spreken goed tot enigszins Engels.

Dit heeft geleid tot contacten met de GEMINI-lidbedrijven GNT – Mierlo, Nanogate – Geldrop, Van Stipdonk Landschapsinrichting – Geldrop, De Gemeente Geldrop-Mierlo ( wethouder Frans Stravers) en enkele nuttige andere contacten.

Han Wagter heeft namens de vrijwilligers bedankt voor de snelle en doeltreffende reacties van onze lidbedrijven die hun maatschappelijke verantwoordelijkheid hiermee tonen en die geleid hebben tot het eerder genoemde resultaat.

 

*******************************************************************************

GEMINI feliciteert EigenEnergie.net dat op 10 augustus 10 jaar bestaat.

GEMINI is er trots op zo’n innovatief bedrijf tot haar leden te mogen rekenen!

Onder leiding van oprichter Henrico van den Boomen is EigenEnergie.Net gespecialiseerd in het creëren van innovatieve oplossingen voor het opwekken, opslaan en gebruiken van energie op grond, dak en gevel.

EigenEnergie.Net is uitgegroeid tot een professionele partner met talent in engineering dat bouwt, ontwikkelt, installeert en onderhoudt hoogwaardige zonnestroom-installaties voor klanten in samenwerking met vele partijen.

De wereld staat voor een energietransitie in een markt die altijd in beweging is.

EigenEnergieNet wil verschil maken en belangrijke stappen zetten die de transitie versnellen.

 

*******************************************************************************

Van Stratum Techniek B.V. bereikt op 21 juli 2022 het 100-jarig bestaan!

Gemini is er trots op dat zo’n mooi bedrijf al sinds jaar en dag deel uitmaakt van het ledenbestand en feliciteert Jac van Stratum en alle medewerkers met het bereiken van deze mijlpaal!
De betrokkenheid van Jac bij Gemini is groot; hij was jarenlang voorzitter en bestuurslid van onze vereniging.
Van Stratum Techniek is actief in de regio en biedt werkgelegenheid aan ruim 35 medewerkers die intern worden opgeleid, erg betrokken zijn en zich gewaardeerd voelen.
Gemini wenst Van Stratum Techniek een mooie viering van dit jubileum en veel succes met haar activiteiten in deze roerige tijden.

Het Eindhovens Dagblad heeft over dit jubileum een bericht geplaatst op 20 juli 2022

 

*******************************************************************************

Zeer geslaagde Zomer BBQ op vrijdagavond 8 juli 2022

Op vrijdag 8 juli genoten ondernemers uit Geldrop-Mierlo met hun partners van een geweldige bijeenkomst.

Ondernemer en goede gastheer Wim van der Lippe (Jetchair) stelde zijn prachtige landgoed ter beschikking dat werd omgetoverd tot een feeërieke locatie speciaal voor de GEMIN-zomerbijeenkomst.

Een mooie feesttent was opgebouwd, er waren gezellige zithoeken gecreëerd en DJ Patrick (zelf ook ondernemer) bracht met heerlijke lounge muziek de sfeer er goed in. Later op de avond werd er zelfs gedanst.

Na een welkomstwoord door voorzitter Adri Geerts genoten de aanwezigen tijdens deze prachtige zomeravond van smakelijke gerechten (verzorgd door La Casserole) o.a. van de BBQ, heerlijke drankjes en van elkaars gezelschap.
Er waren veel gesprekken die naast erg gezellig ook commercieel nuttig waren.

GEMINI mocht zich verheugen in de aanwezigheid van een enthousiaste delegatie vanuit gemeente Geldrop Mierlo.
Behalve burgemeester Jos van Bree was ook de nieuwe wethouder EZ Frans Stravers aanwezig, evenals oud wethouder Marc Jeucken, bedrijfscontactfunctionaris Veronique van der Zee en gemeentesecretaris Nick Scheltens.

Het was prettig te constateren dat ook een aantal jonge ondernemers met hun partner deze avond niet aan zich voorbij wilden laten gaan evenals enkele aspirant leden die op deze wijze met GEMINI en haar ondernemers kon kennismaken.

De aanwezigen waren unaniem enthousiast over deze GEMINI Zomer avond die in 2023 zeker zal worden herhaald!

Een impressie van de avond vind je hieronder.
 klik hier voor alle fotos vrijdag 8 juli 2022

 

 

 

*******************************************************************************

Op dinsdag 7 juni 2022 bracht een aantal GEMINI-ondernemers een bezoek aan Saasen Groep in Mierlo.

Na het bespreken van enkele huishoudelijke punten was er aandacht voor een inspirerende presentatie door Aloys Putmans (bestuurslid WTCE) over het belang van data awareness voor optimalisering van de bedrijfsresultaten en hoe je dit als MKB-bedrijf (met subsidie) in gang kunt zetten.

Arno Saasen nam daarna de aanwezigen mee in de activiteiten van de Saasen groep die dit jaar zijn 25-jarig jubileum viert. De ontwikkelingen hebben in die jaren een vlucht genomen en richten zich op o.a. opleiden, advisering op veiligheidsvlak waarbij gebruik van VR scans en brillen de realiteit dichterbij brengen.

Na een rondleiding door het gebouw waar nauw wordt samengewerkt met de lokale brandweer, werd de bijeenkomst afgesloten en werd gezellig nagepraat met een drankje en een hapje.

*******************************************************************************

GEMINI verwelkomt:

Filias BV 

Bij Filias geloven wij dat iedereen talent heeft. Ons talent is het verbinden van bekwame professionals met veelbelovende bedrijven. Wat is het jouwe of waar ben jij als werkgever naar op zoek?De medewerker is het belangrijkste wapen voor een succesvolle organisatie. Werving en selectie van personeel is dan ook een waardevolle opdracht, die wij bij Filias dagelijks vol enthousiasme uitvoeren. Instroom, doorstroom of uitstroom: wij vinden de juiste plek voor professionals.Hoe we dit doen? Op een proactieve en persoonlijke wijze helpen we je met het verwezenlijken van je wensen. We adviseren, bemiddelen en organiseren alles rondom werving en selectie. Jouw talent is ons talent en die van onze klant.Benieuwd naar ons en wat wij voor jou als kandidaat of jouw bedrijf kunnen betekenen? Neem gerust contact op voor een vrijblijvend kopje koffie of thee!

*******************************************************************************

Samenwerking Noax Brandbeveiliging & Bedrijfshulpverlening met Brabant Veilig

Deze samenwerking met Brabant Veilig is aangegaan om bedrijven en particulieren optimaal en volledig te ondersteunen bij beveiliging van onroerend goed en waardevolle producten.

Meer informatie vind je in het Persbericht Noax Brabant Veilig

******************************************************************************

Saasen Groep, B&V en Fontys slepen VR subsidie in de wacht met MKB!dee

Op maandag 17 mei a.s. zullen Staatssecretaris Mona Keijzer en minister Wouter Koolmees de subsidie voor het project “VR Leercultuur in Veiligheid & Gezondheid” online gaan uitreiken. 

BHV-trainingsbedrijven Saasen Groep te Mierlo en B&V uit Zevenhuizen nemen in dit MKB-Ideeproject, samen met partner Fontys Hogeschool Mens en Gezondheid Eindhoven, de belemmeringen weg die hun medewerkers ondervinden bij het geven van Virtual Reality trainingen voor Bedrijfshulpverlening, BHV. Gelijktijdig versterken ze de leercultuur door deze kennis te verankeren in een Centre of Expertise.

BHV met Virtual Reality
Virtual Reality, of VR, doet voorzichtig, maar onherroepelijk zijn intrede in de sector van opleidingsbedrijven voor BHV. Nederland telt zo’n 500.000 BHV’ers. Organisaties van een bepaalde grootte zijn verplicht zulke medewerkers in dienst te hebben. BHV’ers krijgen hun training van BHV-trainers, waarvan er zo’n 6000 in Nederland zijn. VR biedt grote voordelen in situaties waar het lastig is om te trainen, zoals in operatiekamers van ziekenhuizen of in clean rooms. Maar VR kan ook gebruikt worden voor reguliere BHV-trainingen. VR-oefeningen zijn vaak meer levensecht, door het gebruik van Avatars, virtuele wezens die opdrachten kunnen uitvoeren en emoties kunnen tonen.
Saasen Groep en B&V lopen voorop in het gebruik van VR in hun trainingen. Ze zien knelpunten die hun in totaal 100 trainers belemmeren om trainingen met Virtual Reality te
geven. De techniek is nog onbekend en dat maakt de trainers onzeker, wat tot weerstand leidt. Daarbij ontberen de trainers de technische vaardigheden en didactische kwaliteiten die VR vraagt. Daarom hebben beide bedrijven met Fontys de handen ineengeslagen om in dit MKB Idee-project samen deze knelpunten op te lossen.

VR-coach
Alle trainers van beide bedrijven doorlopen in dit project een intensief programma, waarbij ze ondergedompeld worden in VR. De drie partners ontwikkelen daarvoor speciale VR-modules, afgestemd op de fase waarin een trainer zich bevindt. De trainers doorlopen het programma onder begeleiding van een VR-coach, een BHV- trainer met grote kennis over het gebruik en de didactiek van VR. Fontys geeft didactisch advies over de te ontwikkelen programmaonderdelen.
De partners leggen de kennis die ze ontwikkelen vast in een VR-model. Fontys valideert dit model. De kennis is daarmee reproduceerbaar. Saasen Groep en B&V richten een Centre of Expertise in, waar voor iedereen de kennis ter beschikking komt. Niet alleen voor eigen medewerkers, maar voor de hele branche en ook andere sectoren. Het Centre of Expertise is vraagbaak en centrum voor kennisuitwisseling over nieuwe state-off-art producten en innovaties. Daarmee verankeren ze de kennis en versterken ze de leercultuur in beide bedrijven, in de branche en ook daarbuiten.

 

**************************************************************************************

GEMINI  verwelkomt:

Saasen Groep
Arno Saasen: Veiligheid maak je samen!

Onze klanten helpen een fijne en veilige omgeving te creëren waarbij alle belanghebbenden zich prettig voelen en maximaal kunnen presteren. De nadruk ligt op maximale kwaliteit tegen zo gering mogelijke inspanning. Dat hierbij aan wet- en regelgeving wordt voldaan is een vanzelfsprekendheid.

Ons motto daarbij: “Veiligheid en welbevinden op iedere werkplek”

Saasen Groep biedt oplossingen voor preventie- en repressievraagstukken voor bedrijven en instellingen. Naast veiligheidsopleidingen leveren wij diverse diensten op het gebied van ARBO (RI&E, Plan van Aanpak, noodplannen etc.). Het digitaliseren van ARBO-processen is een van die oplossingen waarmee de Saasen Groep zich onderscheidt van de collega-concurrenten. Men kan bij ons terecht voor een compleet veiligheidspakket op maat. Onze klanten willen ontzorgd worden en wij helpen daar graag bij.

Saasen Groep in zijn huidige vorm is opgericht in 1997. Sinds de oprichting is het bedrijf elk jaar gegroeid. Deze groei is mede te danken aan de combinatie van de volgende zaken.

  • Innovatie – Saasen Groep is altijd op zoek naar innovatieve oplossingen welke een echte toegevoegde waarde hebben voor onze klanten.
  • Kwaliteit – Al in een vroeg stadium is gekozen voor een kwaliteitssysteem. De diverse ISO certificaten en keuze voor externe examinering zijn hier goede voorbeelden van.
  • Betrokkenheid – De passie van onze medewerkers voor Arbo en veiligheid is enorm.

Wil je meer weten over Saasen Groep? Kijk dan op www.saasen.nl

***********************************************************************************

 

 

Dolphin Water neemt bottelarij Kalimba over! 
in
(België, Lanaken)
23-12-2020

Met ingang van 1 januari 2021 breidt Dolphin (NL) zowel geografisch als in capaciteit haar afzetgebied uit. Dolphin neemt de exploitatie van de bron van Kalimba in Lanaken over. Met daarnaast vestigingen in Mierlo (NL) , Bad Münder (D) en Porla Brunn (S) kunnen wij nog meer klanten bedienen.

In 1996 startte Kalimba in Lanaken haar activiteiten en staat bekend als één van de meest toonaangevende spelers in de Belgische Markt. Per 1 januari 2021 worden de klanten van Kalimba overgenomen door Culligan Belgium NV en verplaatst naar Lummen (B). De bottelactiviteiten worden door Dolphin Production B.V. overgenomen. De bottelarij van Kalimba staat bekend vanwege haar hoge kwaliteitsstandaarden en de eigen diepe bron en zal zich gaan richten op contract botteling voor de 5 Gallon industrie. De bottelarij in Lanaken zal een upgrade krijgen om de capaciteit te vergroten middels de installatie van een nieuwe bottellijn.

Er wordt gebotteld vanuit een eigen 100 meter diepe bron. Daarnaast zal de bottelarij door zonnepanelen voor een groot deel zelf energie opwekken voor het bottelproces.

Gestreefd wordt naar een klimaatneutraal proces waarmee de bottelarij toonaangevend in Europa zal zijn.

Dolphin Bottling België zal in de loop van het 1e kwartaal van 2021 de upgrade voltooien en de activiteiten op te starten

Nieuwsgierig geworden? Neem contact met ons op we staan u graag te woord!

Peter Hogervorst (owner) peter@dolphinwater.nl

+31651219974

____________________________________________________________________

 

 

GEMINI  verwelkomt:

AMT Netherlands 

AMT Nederland ontwerpt en produceert kleine gasturbines voor de voortstuwing van radiografisch bestuurbare vliegende vliegtuigen, experimentele vliegtuigontwikkeling, geluidsstudies en full size zweefvliegtuigen. De turbines van AMT worden ook gebruikt in vele soorten onderzoeks- en onderwijsprojecten aan universiteiten over de hele wereld.

D&D Kunststofbewerking

Al meer dan 20 jaar vervaardigt D&D Kunststofbewerking producten en modules uit kunststof.
Onze kracht schuilt in snelle reactiesnelheden, korte levertijden en het leveren van kwalitatief hoogstaande producten. Wij zijn actief in de medische, semiconductor, analytische en voedingsindustrie.
Dankzij onze gemotiveerde, intern opgeleide, medewerkers en ons state of the art machinepark, waaronder 5-assige gerobotiseerde bewerkingscentra en gerobotiseerde draai/frees combinaties, bewerken wij alle soorten kunststoffen in alle seriegroottes.
Naast het verspanen van kunststoffen produceren wij ook plaatwerkdelen en leveren we ook samenstellingen.
Wij denken graag met onze klanten mee om te komen tot een optimaal design met een hoge kwaliteit tegen een marktconforme prijs.

De Witgoedspecialist Van de Weijer
meer dan specialist in Witgoed

Witgoed specialist VAN DE WEIJER is al meer dan 40 jaar een begrip in Geldrop, Veldhoven & Omstreken!
Onze adviezen gaan verder dan de keuze voor een product alleen. De klant is immers pas écht tevreden met de voor zijn wensen meest geschikte oplossing.

Witgoedspecialist van de Weijer is ruim 40 jaar geleden opgericht door Leo van de Weijer, inmiddels zijn we uitgegroeid tot DE specialist in witgoed en inbouw apparatuur. Van de Weijer is een familiebedrijf met 2 vestigingen; in Geldrop en Veldhoven.

Sinds jaar en dag staat Service en klanttevredenheid bij ons hoog in het vaandel, dit waarborgen wij door onze eigen bezorg- en installatiedienst en eigen technische dienst. En ook onze ervaren verkopers uiteraard welke u graag adviseren bij het maken van de juiste keuze.

 

Centrum Hofdael, Hannie Derks

Centrum Hofdael is het centrum voor sociale, educatieve en culturele activiteiten. Het is een theater, een filmhuis, een muziekpodium en een plek waar de bewoners van Geldrop-Mierlo creatieve en interessante cursussen kunnen volgen. Het oudste gedeelte van het gebouw herbergt De Wiele Creatief, waar jong en oud hun creatieve hart kunnen ophalen. Ook het Weverijmuseum is gevestigd in het oude gedeelte van de voormalige weverij in Centrum Hofdael.
Cultuurplein De Bleek voor het Centrum is uniek vanwege de oude fabrieksschoorsteen in het midden. Op het plein worden regelmatig events en creatieve markten georganiseerd.

 

Hendrik Hoeck (CEO):  GNT geeft de wereld kleur!

Wij zijn GNT: ambitieus, innovatief en internationaal. Tegelijkertijd zijn we een familiebedrijf met warmte en betrokkenheid. Die combinatie zorgt ervoor dat we in een hecht wereldwijd team, met 12 vestigingen over de hele wereld, met plezier werken aan de meest kleurrijke innovaties. Met ons merk EXBERRY® zijn we marktleider op het gebied van kleurende levensmiddelen voor het kleuren van dranken en voedsel. De kleurende levensmiddelen worden gemaakt van fruit, groenten en eetbare planten in een volledig natuurlijk proces. Vanuit onze fabriek in Mierlo maken we producten die de hele wereld overgaan. Deze geven op een natuurlijke manier kleur aan dat nieuwe snoepje of dat lekkere drankje.

Wil je meer weten of GNT en ons merk EXBERRY®? Kijk dan op www.exberry.com.

*************************************************************************************************

ShortleaseLand en Eurocars; Harrold van de Ven

ShortleaseLand is inmiddels uitgegroeid tot Nederlands grootste shortlease maatschappij, gespecialiseerd in lease van personen- en bedrijfswagens van 1 – 18 maanden.

Alle voertuigen kunnen bij ons per maand opgezegd worden, dus optimale flexibiliteit. Tevens hanteren wij een laagste prijsgarantie.

Met onze vestigingen www.eurocars.nl en www.eurocarsbedrijfswagens.nl verkopen wij zowel nieuwe als ook gebruikte personen- en bedrijfswagens.
Er staan 300 voertuigen op voorraad bij onze vestigingen in Geldrop en Oss.

Op verzoek kunnen wij alle occasions welke in onze vestiging in Oss op voorraad staan, presenteren op onze locatie in Geldrop.

Ook bij onze op voorraad staande occasions hanteren wij een BOVAG laagste prijsgarantie.

_____________________________________________________

Uitvaartzorg Hans Raaijmakers

Mijn naam is Leon Raaijmakers, woonachtig in Geldrop en ik ben 33 jaar.
Mijn vader startte in 2012 een uitvaartonderneming in Geldrop, Uitvaartzorg Hans Raaijmakers.
Na 2 jaar in de avonden en weekenden bij hem meegeholpen te hebben, ben ik in 2014 eerst in dienst gekomen en later mede eigenaar geworden.

Inmiddels werken we met 7 eigen medewerkers en maken we voor enkele werkzaamheden gebruik van enkele vaste ZZP’ers.

Wij verzorgen uitvaarten in voornamelijk Geldrop, maar vanuit Eindhoven, Nuenen en Waalre weten families ons steeds vaker te vinden. Zelfs wanneer er sprake is van een uitvaartverzekering kiezen mensen er regelmatig voor om de uitvaart door ons te laten verzorgen.

Naast het verzorgen van uitvaarten bieden wij in ons Uitvaarthuis ook faciliteiten om overledenen op te baren in een huiselijke sfeer. Nabestaanden krijgen indien gewenst de sleutel zodat zij 24 uur per dag bij hun dierbare kunnen. Dit bieden wij aan families waarvan wij de uitvaart van hun dierbare verzorgen, maar ook wanneer bijvoorbeeld Dela de uitvaart voor hen verzorgt.

Voor meer informatie en bijvoorbeeld een digitale rondleiding door het Uitvaarthuis, kunt u een kijkje nemen op www.hansraaijmakers.nl

Het is altijd leuk en goed om interessante contacten op te doen en om die reden ben ik lid geworden van Gemini. Tot ziens op één van de komende bijeenkomsten.

_____________________________________________________

Jetchair
Jetchair geeft gebruikte bureaustoelen en tweede leven!

Op de Spaarpot 30 in Geldrop werken we dagelijks aan het revitaliseren van bureaustoelen. Want weggooien is zonde!

De stoelen worden veelal opnieuw gestoffeerd, gereinigd in onze “wasstraat’ voor bureaustoelen, gepoetst en technisch nagezien en alle bewegende delen gesmeerd.
Hierdoor kunnen we de stoelen weer met 48 maanden garantie verkopen.
Dit gaat online (op www.gebruiktebureaustoel.nl) en in onze showroom.
Hier treft u ca. 200 verschillende stoelen aan.

De stoelen worden in Nederland (vanaf € 99,- ex btw) gratis bezorgd en dit doen we gemonteerd en ze zijn direct gebruiksklaar!
Jetchair, waarom duur doen als het duurzaam kan!?

____________________________________________________

WK installatiebedrijf BV

Mijn naam is Wesley Keeris. Ik ben 34 jaar. Ik heb een installatiebedrijf. We zijn gevestigd aan De Hooge Akker 15 in Geldrop. Sinds kort ben ik lid van Gemini en daarom s tel ik mij en mijn bedrijf graag kort voor.

Wij zijn een installatiebedrijf met ervaring en deskundig personeel. Wij streven altijd naar de beste prijs-kwaliteit verhouding. Ons bedrijf bestaat inmiddels 11 jaar. Sinds de oprichting zijn we gestaag gegroeid. Ons team bestaat inmiddels uit 15 medewerkers.

Onze werkzaamheden variëren van reparaties van kranen tot het aanleggen van complete riolering. Maar ook de aanleg van CV, sanitair-installaties, ventilatie, riolering, zink en koperwerk en installatie van warmtepompen behoren tot onze werkzaamheden. We kunnen daarbij het traditionele vakmanschap inzetten om een project te realiseren. We werken samen met gerenommeerde merken en partners.

In het concept Puur Wonen Geldrop hebben wij een uniek samenwerkingsverband van acht bedrijven. In een showroom aan De Hooge Akker 19 in Geldrop tonen wij en onze relaties een totaaloverzicht op het gebied van wonen.

Ik ben lid geworden van Gemini omdat ik graag goede relaties onderhoud met collega ondernemers. En dan vooral uit Geldrop-Mierlo. Mijn verwachting is dat Gemini als vereniging daartoe volop gelegenheid biedt. Tot ziens op een van de activiteiten.

Neem voor een verdere kennismaking eens een kijkje op onze website www.wkinstallatie.nl

______________________________________________________

ASP Schoonmaak     

Anneke en René Pieters stellen zich voor

Wij zijn Anneke en René Pieters. Samen met onze ouders runnen we ASP. Anneke: Zelf ben ik nu ruim 12 jaar bij ASP. Mijn ouders zijn het bedrijf bijna 20 jaar geleden opgestart en vanaf de start ben ik er altijd wel bij betrokken geweest. ASP zie ik dan ook niet echt als werk maar hoort gewoon bij mijn leven als onderdeel van het gezin.

Ik ben dan ook verantwoordelijk voor alles wat betreft het dagelijkse schoonmaakonderhoud.Wij zijn samen lid geworden om andere bedrijven in en rondom Geldrop-Mierlo te leren kennen.Zelf wonen we ook in Geldrop en er is dan ook niets zo prettig dan samen sparren met mensen uit je dorp zodat je samen iets kan bereiken.

René: Vanaf mijn 15e draai ik al mee bij ASP. Eerst als vakantiewerker en inmiddels als Operations Manager bij de specialiste reinigingstak van ASP. Dus inmiddels is dat al zo’n 13 jaar ervaring. Het lijkt me interessant om te horen hoe andere ondernemers uit de buurt hun bedrijf runnen.

ASP staat voor totaliteit, loyaliteit en kwaliteit.

Wij zijn een schoonmaakbedrijf met alles onder één dak.

Je kunt bij ons terecht voor de volledige schoonmaak van je pand:
Reguliere schoonmaak
Specialistische reiniging
Beheer van panden
Kantinediensten
Huishoudelijke diensten

 ASP is een familiebedrijf dat het belangrijk vindt om loyaal te zijn naar onze medewerkers en klanten.

Al ons personeel hebben wij selectief uitgekozen en zijn door ons opgeleid.

_____________________________________________________

Precious Beauty Care

Ine Brummelhuis stelt zich voor

Hallo, mijn naam is Ine Brummelhuis en sinds 1 januari dit jaar ben ik lid van GEMINI. Mijn bedrijf Precious Beauty Care distribueert top cosmetica voor beauty professionals onder het merk LeviSsime. Ook helpen we schoonheidsspecialistes en huidtherapeutes succesvol te zijn in hun vak en hun bedrijfsactiviteiten. Precious Beauty Care is gehuisvest in het monumentale fabrikantenhuis aan de Bogardeind 25, waar in het verleden de voormalige premier van Agt nog heeft gewerkt.

Als huidtherapeute heb ik een zeer succesvolle praktijk gehad en heb dit weten te combineren met een decennium als docente en het moederschap. Vijftien jaar later in 2009 is de groothandel van Precious Beauty Care opgericht, om ook startende schoonheid specialistes te kunnen helpen met top cosmetica en de fijne kneepjes van ondernemerschap. Mijn visie is dat iedere schoonheidspraktijk kan leren om veel mensen van hun huidproblemen af te helpen.

Ik woon in Geldrop met mijn man. Onze 3 kinderen wonen al enkele jaren zelfstandig en zien we gelukkig regelmatig. Naast mijn werk heb ik altijd graag vrijwilligers werk gedaan, waaronder Sint Brigida kerk, Augustinianum school, LOGO lopers vereniging en recentelijk nog FOG / Ondernemend Geldrop-Mierlo. Verder lees en reis ik graag en vind je mij ook op de tennisbaan.

Ik hoop jullie snel te ontmoeten en zie uit naar de boeiende en gezellige GEMINI bijeenkomsten. Tot ziens.

Warme groeten,
Ine Brummelhuis

_____________________________________________________

Van Elst Cranes Patrick van Elst

Ik ben Patrick van Elst van het bedrijf Van Elst Kraanverhuur BV. Ook wel Van Elst Cranes geheten. Ons bedrijf is gevestigd aan Spaarpot Oost 8 in Geldrop. We bestaan inmiddels ruim 30 jaar, maar eigenlijk zijn dat er bijna honderd! Dit omdat de echte oorsprong ligt bij de gebroeders van Elst. Ik ben onlangs lid geworden van Gemini. In een kort verhaal vertel ik wie ons bedrijf is.

Je kunt ons eigenlijk niet missen. Met onze vuurrode kranen en zware vrachtwagens zijn we een bekende verschijning op de weg en op vele projecten.

Wij zijn een kraanverhuurbedrijf met een breed scala aan kranen voor laden en lossen, offshore, industrie en bouw. Bij ons staat veiligheid en kwaliteit van het materieel voorop. Daartoe zijn we VCA gecertificeerd en lid van de Vereniging Verticaal Transport. Ons bedrijf bestaat uit zo’n vijftien medewerkers.

Naast kraanverhuur bestaan onze werkzaamheden uit speciaal transport. Diverse diepladers, semi-diepladers, euro-diepladers en vlakke opleggers staan ons daarbij ter beschikking. Geschikt voor (grote) machineverhuizingen en transporten.

Als derde activiteit beschikken wij over een handelsvoorraad kranen, transportmaterialen en voertuigen. De handelsvoorraad wordt regelmatig vernieuwd. Daarvoor reis ik regelmatig af naar binnen- en buitenlandse bestemmingen.

Sinds kort ben ik lid van Gemini. Goed voor het onderhouden van contacten met collega’s in Geldrop-Mierlo. Belangrijk ook om Gemini groot te maken, zodat ze onze belangen goed kan vertegenwoordigen. Ik hoop bij diverse activiteiten aanwezig te zijn komende tijd.

Kijk voor meer informatie en mooie foto’s eens op onze website www.elst-cranes.com

Leden

 

 

 

      

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

         

 

 

 

 

 

MEER WETEN OVER GEMINI?

Wilt u meer weten over de activiteiten van Gemini, wilt u zich aanmelden voor een bijeenkomst of heeft u interesse om lid te worden dan kunt u contact met het secretariaat opnemen via info@ov-gemini.nl of ga naar contact.

Ga naar contact